szakmai gyakorlat

Szakmai gyakorlatot hirdetünk a 2022/2023-as tanévre, amely keretein belül egyetemisták jelentkezését vártuk.

A szakmai gyakorlat programunkba két, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának hallgatója jelentkezett: Bartha Kamilla kommunikáció és PR szakos és Páll Kriszta szociológia szakos hallgató.

A szakmai gyakorlat keretein belül beleláthattak a közösségépítő/készségfejlesztő tevékenységek szervezésébe, megvalósításába és kiértékelésébe egyaránt, továbbá betekintést nyújtottunk egy vállalkozás felépítésébe és működésébe is.
Kamilla a gyakorlat során aktívan részt vett és segített a Csíkszeredában lebonyolított Kaland-Játék-Kihívás projektünk szervezésében és megvalósításában. Kriszta, Helga munkáját segítette a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozón (CSIT), a kommunikációs munkacsoportban, továbbá részt vett a programvezetői mintahétvégénken is. Mind a ketten tevékenységeket vezettek egy-egy osztálykirándulás alkalmával, ahol megtapasztalták a tréner szakma egy kis szeletét is.

Számunkra külön öröm volt velük együtt dolgozni, és megosztani a munkát.

Beszámolók

Kamilla
“A szakmai gyakorlatomat úgy kezdtem meg náluk, hogy ők készültek egy nagyobb eseménynek a megszervezésére, ez pedig nem más volt, mint a KJK, vagyis, a Kaland-Játék-Kihívás. Egy gyűléssel kezdtünk, melyben minden apró szervezési részletet átbeszéltünk és elmagyaráztak nekem is, hogy kerüljek képbe a részletekkel. Az előmunkálatokban is kivettem a részemet, és maga az eseményeken is részt vettem ahol szintén besegítettem mindenbe.
A KJK után felajánlottak nekem egy osztálykirándulást, ahol egy hétvégén át tartó programot és tevékenységet tartottam, egy másik kollégával együtt.
Rengeteget tanultam mindezek alatt, és úgy érzem, hogy elég sok tapasztalatot is sikerült szereznem.”

Kriszta
Tapasztalattal és rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam azáltal, hogy a Kaleidoscope-nál teljesíthettem a szakmai gyakorlatot. Számos rendezvényen vehettem részt általuk, amely nem csak a szakmai oldalamat tette próbára de a szociális készségeimet is egyaránt, ezek által rengeteget fejlődhettem egyénként is.
Programvezetői mintahétvége, amelyet nem megfigyelőként éltem meg, hanem, mint “képzésen” résztvevő egyén. Őszinte leszek, fárasztó volt az intenzitása mellett viszont, emellett úgy gondolom, hogy szükséges volt így megélni annak érdekében, hogy teljes értékű programvezetőként vagy segítőként lehessen érvényesülni az elkövetkezendőkben.”

Várunk téged is!

Számunkra ez a szakmai gyakornoki program egy remek lehetőség, hogy olyan fiatalokkal dolgozzunk együtt, akik most sajátítják el szakmájukat és lelkesedésükkel, motivációjukkal meg tudásukkal egy új színfoltot hoznak a mindennapjainkba. 

A 2023/2024-es tanévben is szívesen fogadunk olyan egyetemi hallgatókat, akik szakmai gyakorlatukat, a rendezvényszervezés és csapatépítő tevékenységek (tréner munka) területén szeretnék teljesíteni. Érdeklődni a kaleidoscope.iroda@gmail.com címen lehet.