Rólunk

kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket

Kerekes István János

Fiatal korom óta nagyon szeretek emberekkel közösen játszani, és mindig érdekelt, hogy miként viselkednek az emberek egy-egy élmény, tapasztalat hatására. Azóta ez a szakmám és hivatásom lett. 2006 óta trénerként és közgazdászként segítek civilszervezeteknek, vállalkozásoknak, fiatal közösségeknek, hogy hatékonyabban működjenek együtt. Minden ilyen alkalom egy kaland is egyben és lehetőség a fejlődésre.

Kalandra fel!

Klárik Anna-Helga

Középiskolás koromban ébredtem rá arra, hogy egy jól megtervezett tevékenységgel milyen élményt és tapasztalatot vagyunk képesek nyújtani egy csoport számára. Már akkor megfigyeltem, hogy egy játék mindenkiből mást és mást képes kihozni. 2016 óta foglalkozom aktívan diákcsoportok vezetésével, és kísértem végig több csoport csapattá alakulását. 

A “csak egy” játéknak tűnő tevékenységekben látom igazán azokat az élményeket és tapasztalatokat, amelyek hozzájárulnak az egyén és közösségek fejlődéséhez.  

Fejlődjünk együtt! 

Molnár Tímea

Mindig is imádtam játszani! Sokáig persze nem tudtam, hogy ez mennyivel több, mint egyszerű, szórakoztató időtöltés. Nem gondoltam volna, hogy mennyivel több rejlik benne. 

2014 óta tevékenykedem programvezetőként és figyelem hogyan formálja egy-két egyszerű játék és tevékenység az osztályközösségeket. Minden ilyen alkalom lehetőséget biztosít a fiataloknak és nekem is a fejlődésre, a tanulásra, az együtt töltött minőségi időre.

Játszunk, tanuljunk, fejlődjünk!

 
Miért kaleidoscope?

A vállalkozás története

Egy családi összejövetelen előkerült két játék kaleidoszkóp, azt adogattuk körbe gyerekként, mígnem az egyik unokatestvérem nem akart belenézni. „Miért nézzek bele? Látom innen kívülről is, hogy mi van benne, valami apróságok ott elől az üveg mögött mozognak és kívülről egy piros műanyag cső és akkor mi van?” Hosszas győzködés után belenézett és elcsodálkozott, ez annyira megmaradt bennem, hogy később, amikor azt láttam embereken, hogy nem állnak be egy játékba vagy nem kapcsolódnak be egy tevékenységbe, mindig ez jut eszembe és erre ez a válaszom:

„Ez olyan, mint a kaleidoszkóp, míg csak kívülről nézed, addig látsz valamit, de egészen biztos nem lesz élvezetes. Élvezetessé csak akkor tud válni, ha önmagadat beleadod a folyamatba, ha a részese vagy, akár egy tevékenységnek, akár egy játéknak, de egy munkafolyamatnak is. Minél inkább távol tartod magad tőle, minél inkább külső szemlélő próbálsz lenni, annál kevésbé fogod megérteni, hogy a többiek mit kacagnak és miért élvezik.”

Más szempontból ahhoz, hogy észre vegyük milyen hibák vannak, azért szükséges egy külső szemlélő is, aki véleményt formál és visszajelez. Azt gondolom, hogy ez a mi feladatunk, hogy trénerként, meg szervezetfejlesztőként kívülről ránézzünk a házra, hogy lássuk, melyik cserép van eltörve. Belülről úgy is, csak az fog látszani, hogy csepeg a víz.

AMIBEN HISZÜNK

Víziónk

Hiszünk abban, hogy a Kaleidoscop erős, életképes, felelős és tudatos erdélyi magyar közösségek támogatója lesz.

Amiért csináljuk

Küldetésünk

Aktív szerepet vállalunk a humánerőforrás fejlesztésével az erdélyi közösségek megerősítésében. Egy felelős, jól képzett és elkötelezett, értékteremtő és kooperatív vezetői réteg kinevelése a célunk Erdélyben.

Amit csinálunk

Tevékenységünk

Különböző embercsoportokban zajló folyamatok hatékonyságát segítjük elő, legyen itt szó osztályközösségekről, vállalkozásokról, civil szervezetekről vagy közintézményekről, annak érdekében, hogy hatékonyabbá váljék a mindennapi tevékenységük.

Ennek érdekében olyan tevékenységeket szervezünk, amik keretet biztosítanak a résztvevők számára a személyes, illetve társas készségeik fejlesztéséhez.

ami mögöttünk van

Több mint 350
közösségépítő program

0 +
résztvevő
0
civil szervezet
0 +
cég
0 év
tapasztalat
Kövess minket!
Kaleidoscope