Osztálykirándulás

Gyere velünk kirándulni!

„Az egész több, mint a részek összessége.” Arisztotelész

Bár a fenti idézet több mint kétezer évvel ezelőtt született, csak a modern pszichológia tudatosította, hogy mindez az emberekre, a közösségekre is érvényes. Az emberi agyat serkenti a közösségben való tevékenység, és igaz ez az iskolai osztályok esetében is.  Az összeszokott, közösségként működő osztályok iskolai teljesítménye messze felülmúlja a széthúzókat, és igazi büszkesége lehet az osztályfőnöknek, hiszen a belső konfliktusok helyett a tanulásra, fejlődésre tudják a diákok összpontosítani figyelmüket.

Egy olyan kimondottan diákok, osztályközösségek számára kialakított programot ajánlunk neked, ahol a különböző játékokat és tevékenységeket készségfejlesztő céllal alkalmazzuk.

Gyere velünk kirándulni!

Képzett programvezetőink az outdoor, élménypedagógia és tréner eszközök segítségével teszik élvezetessé a kirándulásokat. Mindezt úgy, hogy közben a résztvevők különböző készségeit fejlesztik.
Molnár Tímea
Programkoordinátor

Készségfejlesztés osztálykiránduláson

Hiszünk abban, hogy a különböző készségek fejlesztése nagymértékben hozzájárul úgy az egyén fejlődéséhez, mint a közösségéhez. Éppen ezért az elmúlt évtized során szerzett tapasztalataink által egy olyan programot állítottunk össze, amely akár pár nap alatt képes lehet egy csoportból közösséget kovácsolni. 

Egy osztálykirándulás során számos készséget fejleszthetünk, mint az együttműkő, kommunikációs, problémamegoldó, konfliktuskezelés, érzelmek kezelése, önbizalom, kooperáció, kompromisszum, vélemények felvállalása és még sorolhatnánk.

Annak érdekében, hogy az osztályközösségben a megfelelő készségek fejlesztésére irányuló tevékenységsorozatot állítsuk össze, arra kérünk, hogy a foglalási űrlapban jelezd mire van szükséged!

A program ára 100 RON/fő

Az ár tartalmazza első naptól harmadik napig a programköltséget. 

Kedvezmény: 15% hétvégi foglalások esetén

Hétvégére foglalva 15%-os kedvezményt biztosítunk a program árából! Ne hagyjátok ki ezt az egyedülálló lehetőséget! 

A kedvezmény a program árára vonatkozik!

Alapprogram

Az alapprogram igény szerint módosítható, azonban fontos hangsúlyoznunk, hogy áttörő hatást a közösségben két napnál rövidebb idő alatt nem lehet elérni. 

I. nap

18:00 – Érkezés a helyszínre

18:00 – 19:00 – Elszállásolás, ismerkedés a programvezetőkkel

19:00 – 20:00 – Vacsora

20:00 – 21:00 – Ismerkedő kör, hangulat keltő játékok

21:00 – 22:00 – Elvárások megbeszélése, szabályalkotás

II. nap

08:00 – 09:00 – Reggeli

09:00 – 13:00 – Délelőtti tevékenységek

13:00 – 14:00 – Ebéd

14:00 – 19:00 – Kirándulás/délutáni tevékenységek

19:00 – 20:00 – Vacsora

20:00 – 22:00 – Esti tevékenységek

III. nap

08:00 – 09:00 – Reggeli

09:00 – 11:00 – A program kiértékelése

11:00 – 12:00 – Csomagolás, készülődés haza

Partner-szálláshelyeink

Opcionális programok

Legtöbb két extra program fér bele az alapprogramba. Ennek figyelembevételével válaszd a neked megfelelőt: 

Hogyan fejleszthetem a diákok ritmusérzékét? Hogyan segíti a zene és a tánc a hétköznapi tanulást? 

A néptánc opcionális programunk keretein belül táncoktatók segítségével élhetnek át a fiatalok egy táncházas közösségi élményt, így fejlesztve a koncentrációs készséget, egyensúly- és ritmusérzéket, valamint az egymáshoz fűződő kapcsolatukat.  

Ár: 40 RON/Fő

Hogyan hat a közös játék élménye az osztályközösségre? 

A kvízest keretein belül a diákok kis létszámú csoportokba tömörülve versenyezhetnek egymással, tesztelve tudásukat bizonyos előre egyeztetett témák keretein belül. A program ideje alatt nem csupán a tudásukat fejlesztik, hanem a vitakultúrájukat és az egymásra figyelést is. Ez a program korosztálytól függetlenül maradandó élményt nyújt.

Ár: 20 RON/Fő

Játszottatok már az osztályban hagyományos társasokkal? Mikor nevettetek utoljára önfeledten egy társasjáték mellett? 

Egy olyan kötetlen játékestre hívjuk a résztvevőket, ahol elrugaszkodunk a megszokott táblás játékoktól. A program célja, hogy önfeledten játsszatok és sajátítsatok el új módszereket, amelyeket akár az osztályteremben is megvalósíthattok. 

Ár: 20 RON/Fő

Melyek a zaklatás jellemzői? Milyen formái vannak? Kik a szereplők? Mi számít zaklatásnak? Mik a következmények? Mit tehetsz, ha bullying áldozatává váltál? 

A program során interaktív módszerek segítségével ismerhetik meg az iskolai zaklatás fogalmát. Célunk tudatosítani a fiatalokban azt, hogy a viselkedésük mit vált ki a mellettük levőkből és az hogyan hat a közösségre.  

Ár: 20 RON/Fő

Segítség! Nehezen tudok beszélni az osztály előtt! 

Melyek egy prezentáció elemei? Hogyan építsünk fel egy bemutatót? Mit és hogyan mondjunk? 

A tevékenység keretein belül a diákok megismerhetnek olyan tippeket, amelyek által leküzdhetik a stresszt felelés közben, élvezetesebbé tehetik bemutatóikat és kalandosabbá válhat egy iskolai prezentációs feladat elkészítése. 

Ár: 20 RON/Fő

Hogyan és merre tovább? Mi az én utam és mit várnak el tőlem? A pályaválasztásomat milyen mértékben befolyásolják pénzügyi döntéseim? és fordítva…

A ma már fellelhető temérdek lehetőség nem minden esetben könnyíti meg a diákok választását. A tevékenység során interaktív módszerek segítségével a diákok maguk fedezhetik fel értékeiket és azonosíthatják be céljaikat, így közelebb kerülve a hivatásukhoz, jövőbeli elképzeléseikhez. 

Ár: 20 RON/Fő

Hogy nézz ki a menta? Mire jó a körömvirág? Tudtad, hogy a hagymának a fokhagymának, sőt még a káposztának is vannak jótékony hatásai? Mi van otthon ami hasznos lehet? 

Sok olyan növény, zöldség és fűszer lelhető fel a háztartásokban is, amelyek hatásainak ismerete hasznos lehet a mindennapokban. A program keretein belül játékos módon ismerhetnek meg a résztvevő diákok gyógyhatású növényeket. 

 

Ár: 20 RON/Fő

Hogyan befolyásolják döntéseink az életünket? Mit is jelent a párkapcsolat? Milyen elvárásai vannak egy tinédzsernek? Mit osztunk meg az interneten a párkapcsolatunkról?

A program keretein belül a diákok interaktív módszerek segítségével gondolhatják át a téma kapcsán felmerülő kérdéseiket, és kaphatnak hiteles válaszokat azokra. 

 

Ár: 20 RON/Fő

Érdekelhet még

A szülő-gyermek kirándulás során külön program zajlik párhuzamosan a szülőknek és gyermekekenek, ugyanakkor közös szülő-gyermek tevékenységre is sor kerül. A tevékenység során a szülők jobban megismerhetik egymást és az osztályfőnököt, a diákok egy közösséggé kovácsolódhatnak és a szülő-gyermek kapcsolatot is erősíthetjük. 


Olvass tovább a képre kattintva: 

Táborokat is szervezünk, amelyek hasonló felépítéssel zajlanak, mint az osztálykirándulások. Ha szeretnéd hosszabb periódusra (minimum 3 éjszaka) elvinni az osztályod kikapcsolódni, szervezett programmal, amely szórakoztató és fejlesztő is egyben, úgy keress minket! 

 

Olvass tovább a képre kattintva: 

Lépj velünk kapcsolatba

Gyere velünk kirándulni!