Szülő-gyermek kirándulás

Mi lenne, ha az osztálykirándulások nem csupán a gyermekekről szólnának? ​

Gyertek velünk szülő-gyermek kirándulásra, ahol a felnőttek és a diákok is megtalálhatják a nekik kedvező programot. Legyen szó akár egy komolyabb téma kibeszéléséről, vagy egy egyszerű szórakoztató játékról, ugyanis az osztályközösség nem csupán a diákokból tevődik össze, hanem kulcsszerepet játszanak a szülők is benne. 


Hozzuk össze a teljes közösséget és gyűjtsünk élményeket együtt!

Alapprogram:*

07:30 – 08:00 – Érkezés a helyszínre, ismerkedés a programvezetőkkel

08:00 – 09:00 – Reggeli

09:00 – 13:00 – Különálló délelőtti program szülőknek és a diákoknak

13:00 – 14:00 – Ebéd

14:00 – 15:00 – Szabadidő

15:00 – 19:00 – Közös program

19:00 – 20:00 – Vacsora

20:00 – 21:00 – Kiértékelés

 

*Minden tevékenységet 3,5 órásra terveztünk, amelyből 30 perc szünet.

Az alapprogramot az igényekhez igazítjuk, a fent látható mindössze egy irányadó! 

Minimum egy teljes napot érdemes rászánnotok a szülő-gyermek kirándulásra, de ez lehet rövidebb, vagy hosszabb is! 

Szülőknek

Hogyan kommunikáljunk? Kitől kapom és kinek adom tovább az információkat?

Ismerős lehet a drótnélküli telefon játék, amely lényege, hogy egy rövid mondat vagy szó az első embertől átvándoroljon az utolsóig, mindezt a legnagyobb csendben. A játék végén mindig hangos nevetésben törnek ki a résztvevők, hiszen mindenkihez teljesen másképp jut el az információ és a végére már-már át is alakul az. Vajon ez hogyan tükrözi a mindennapi kommunikációnkat? 

A tevékenység által a célunk az, hogy elősegítsük a hatékony kommunikációt úgy a szülői közösségben, mint az osztályfőnök és a szülők között. 

Ajánljuk olyan közösségek számára, akik úgy érzik megakadt az információ valahol a folyamatban, vagy egyszerűen csak szeretnék megérteni, hogy hogyan terjed az.

30 RON/fő

Út az iskolába, hazaérve “mi volt a suliban” kör, vacsora, fogmosás és lefekvés, a vasárnapi ebéd, születésnapok, bérmálás/konfirmálás, ballagások, tanévnyitó… Mi minden lehet a szertartásaink része még? Vajon ezek milyen szerepet töltenek be a gyermekek fejlődésében? Fontosak ma egyáltalán? 

A tevékenység célja, hogy megválaszoljuk a feltett kérdéseket. Megfejtsük, hogy milyen hatással vannak  a szertartások a gyermekek életére. Miben és hogyan befolyásolják őket? 

Ajánljuk olyan közösségek számára, akik érdeklődnek a fejlődéslélektani folyamatok iránt. Szeretnék tudni, hogy a családban és az iskolában megélt szertartások milyen szerepet töltenek be. 

30 RON/fő

Kellenek a határok?  Hagyjam teljesen szabadon? Milyen kereteket szabjak? Hol vannak a határok a gyereknevelésben? Van eszköz ami hatékony?

A tevékenység során ezeket a kérdéseket járjuk körbe és keressük rájuk a válaszokat. Megbeszéljük a tapasztalatokat és megnézzük, hogy mit mond a szakirodalom, így vonva le a végén a következtetéseket. 

Ha többet szeretnél tudni a témáról vagy kíváncsi lettél mások véleményére, akkor ezt a tevékenységet neked ajánljuk.

30 RON/fő

A gyerekem már nem beszél velem. Folyamatosan ellenkezik. Szófogadatlan. – Ez normális?  Most mit tegyek? Hogyan kezeljem? 

Amikor a gyerekünk még pici majdhogynem pontosan tudjuk, hogy mikor kell majd elkezdjen járni, mászni, hogy mikor fog megfordulni vagy mikortól kezdi el tartani a fejét. Ahogy viszont nőni kezdenek már egyre kevesebb a tudásunk arra vonatkozóan, hogy milyen fejlődési szakaszokon megy keresztül és hogy ezek mivel járnak. 

Minden fejlődési szakasznak megvannak a maga jellegzetességei, ezeket járjuk körbe az adott korosztályokra vonatkozóan és keressük a megoldásokat arra, hogyan is kezelhetjük jobban a változásokat. Megnézzük mikor mire van szüksége a gyereknek, mire kell a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetni.

Válaszd ezt a programot, ha többet szeretnél tudni a gyermekedről, szeretnéd őt és a viselkedését is jobban érteni.

30 RON/fő

Hogyan segíthetek a gyereknek a tanulásban? Miben tudok segíteni? Mondjam meg a megoldást? Magyarázzam el? Kérdezzem ki? Hogyan tehetjük gördülékennyé a közös tanulást? túl sok ennyi kérdés? … vagy kérdezzek még többet? 

Több szülőnek is nehézséget okoz a közös tanulás a gyerekkel. Nehéz megtalálni a módszereket és az egyensúlyt benne. Programunk az ilyen problémák megoldásában segíthet. Célja, hogy a jövőben hatékonyabbá és gördülékenyebbé váljanak a közös tanulási alkalmak. Olyan módszerek bemutatása a célunk, amelyek elősegíthetik ezt a folyamatot. 

Ajánljuk ezt a programot, ha szeretnél segíteni a tanulásban, de nem tudod hogyan vagy okozott már nehézséget az együtt tanulás.

30 RON/fő

Gyermekeknek

Hogyan tudnának a diákok összedolgozni? Ha egy probléma elé kerülnek, miként tudnák azt együtt megoldani? 

A Kaleidoscope-nál arra törekszünk, hogy elősegítsük a közös gondolkodást, hogy az egyén megtalálja a helyét a közösségben. Ehhez olyan fontos készségeket fejlesztünk tevékenységeink által, mint a társas-, a problémamegoldó- vagy épp a vitakészsége. 

Olyan osztályközösségeknek javasoljuk ezt a tevékenységet, amelyek tagjai között érezhető a széthúzás, jelen vannak konfliktusok, esetleg a kiközösítés jelensége. De azoknak is javasoljuk, akik egyszerűen csak ki szeretnék próbálni magukat egy felejthetetlen kihívásban. 

30 RON/fő

Miért vágnak egymás szavába a diákok? Annyira sok értékes gondolatuk van, de sosem hallgatják meg egymást. Állandó a ricsaj az osztályban! 

A foglalkozás során egy olyan kihívás elé állítjuk az osztályközösséget, amelyben néma csendben kell együttműködjenek, megoldják a problémát és elfogadják azt, hogy ebben a játékban bizony mindenki hibázik!

Olyan osztályközösségeknek ajánljuk ezt a programot, amelyek zajosabbak, tagjai kevésbé tudnak egymásra figyelni és előfordul az egymás hibáztatása jelenség. Azoknak is ajánljuk akik egyszerűen csak ki szeretnék próbálni magukat egy emlékezetes kihívásban.

30 RON/fő

Nézd mit tudok! 

A mindennapokban gyakran szembesülünk azzal, hogy a gyerekek nem tudnak koncentrálni és figyelni. Ez fejleszthető, mindössze a megfelelő módszert kell megtalálni rá. 

A gyermekek kreativitása, a nagymotoros és finommotoros képességei nem csak a kézimunka órán fontosak, hanem befolyásolják a diákok gondolkodásmódját és javítják a tanulási és koncentrációs készségeiket. 

A tevékenység célja, hogy a diákoknak sikerélményük legyen, mindezt játékosan és felejthetetlen élményeket gyűjtve éljék át. 

30 RON/fő

Közös programok

Szeretitek a kihívásokat? Ma ki lesz a legjobb?
Egy nagy közös játékban vehettek részt, ahol kipróbálhatjátok magatokat különböző feladatokban, próbára téve az ügyességetek, az erőtök vagy éppen a tudásotok. A tevékenység során kiderül, hogy ki miben a legjobb, mennyire ismeritek egymást és milyen a csapatmunka a közösségben.

30 RON/fő

Mikor társasoztatok együtt utoljára? Emlékeztek a már-már véresen komoly fenyegetésekre? És a hatalmas nevetésekre? 

Számtalan emléket és élményt tudunk társítani a társasjátékokhoz. A tevékenység által a célunk az, hogy megismerjetek olyan társasokat, amelyeket úgy a szülői-, mint az osztályközösségben vagy a családban játszani tudtok. Elevenítsük fel azokat a kellemes hétvégi estéket, amelyek a játék felhőtlen öröméről szóltak, vagy épp a komoly téttel járó küzdelemről. Olyan társasjátékokat hozunk számotokra, amelyek eltérnek a mai asztali társasjátékoktól, és mégis fergeteges szórakozást biztosítanak.

30 RON/fő

…azt is megmondom, hogy mit. Benne vagytok egy közös főzésben? 

A program két típusából választhattok kedvetekre: lehet egy nagy közös főzés, amiben a teljes közösség részt vesz vagy egy játék a családok között. 

A tevékenység célja, hogy felfedezzük a családok egyéniségét, új információkat tudjatok meg egymástól egymásról és összekovácsoljuk az osztályközösség apraja-nagyját. Mindezt egy olyan komplex tevékenység segítsége által, amely keretein belül együtt készítjük el a vacsorát.

Főzni, enni mindig jó!

40 RON/fő

Tevékenység

A kirándulás feltétele kategóriánként 1 tevékenység kiválasztása (szülőknek és gyermekeknek szóló különálló tevékenységekből és a közös programok kínálatából).

Költségek

Egy főre a teljes program legtöbb 70 RON-ba kerül.
A programköltség nem tartalmazza az étkezések és/vagy szállás költségét!

építsük együtt az osztályközösséget

Gyertek velünk kirándulni!