Tudatos internethasználat osztálykirándulás

Mire és hogyan használhatjuk az okos eszközeinket? Milyen veszélyei vannak az internetnek?  

A kirándulás során szó esik az okos kütyü használatról, a social media világáról és annak veszélyeiről. Megmutatjuk, mire és hogyan használhatják az internetet és különböző elektronikus eszközeiket. Továbbá szó esik arról is, hogy hogyan használhatják őket tanuláshoz.

A programot úgy állítjuk össze, hogy az igazodjon az adott korosztály igényeihez, éppen ezért bármilyen korosztálynak tudjuk ajánlani. 

A program megvalósításához elengedhetetlen az internet, éppen ezért csak olyan helyszíneken tudjuk vállalni, ahol van elérhető WiFi hálózat.

 

Az alapprogram 110 RON/fő.

Az alapprogram igény szerint kiegészíthető:

Kérünk egy kiegészítő programot válasszatok, hogy beleférjünk az időkeretbe. 

Hogyan befolyásolják döntéseink az életünket? Mit is jelent a párkapcsolat? Milyen elvárásai vannak egy tinédzsernek? Mit osztunk meg az interneten a párkapcsolatunkról?

A program keretein belül a diákok interaktív módszerek segítségével gondolhatják át a téma kapcsán felmerülő kérdéseiket, és kaphatnak hiteles válaszokat azokra. 

Ár: 20 RON/Fő

Melyek a zaklatás jellemzői? Milyen formái vannak? Kik a szereplők? Mi számít zaklatásnak? Mik a következmények? Mit tehetsz, ha bullying áldozatává váltál? 

A program során interaktív módszerek segítségével ismerhetik meg az iskolai zaklatás fogalmát. Célunk tudatosítani a fiatalokban azt, hogy a viselkedésük mit vált ki a mellettük levőkből és az hogyan hat a közösségre.  

Mi az a cyberbullying? Milyen formáit ismerjük? Mit tehetsz ellene?

A program során a cyberbullying jelenségét helyezzük a középpontba és ennek témakörét járjuk részletesen körbe.  Foglalkozunk a formáival, azonosításával, megelőzésével és azzal is, hogy mit tehetsz abban az esetben, ha már részese vagy egy ilyen típusú zaklatásnak.

Ár: 20 RON/Fő

Hogyan hat a közös játék élménye az osztályközösségre? 

A kvízest keretein belül a diákok kis létszámú csoportokba tömörülve versenyezhetnek egymással, tesztelve tudásukat bizonyos előre egyeztetett témák keretein belül. A program ideje alatt nem csupán a tudásukat fejlesztik, hanem a vitakultúrájukat és az egymásra figyelést is. Ez a program korosztálytól függetlenül maradandó élményt nyújt.

Ár: 20 RON/Fő

Játszottatok már az osztályban hagyományos társasokkal? Mikor nevettetek utoljára önfeledten egy társasjáték mellett? 

Egy olyan kötetlen játékestre hívjuk a résztvevőket, ahol elrugaszkodunk a megszokott táblás játékoktól. A program célja, hogy önfeledten játsszatok és sajátítsatok el új módszereket, amelyeket akár az osztályteremben is megvalósíthattok. 

Ár: 20 RON/Fő

Lépj velünk kapcsolatba

Több mint élmény!
Gyere velünk kirándulni!